Home
Over Guadeloupe
Praktische info
Fotoalbum
Geschiedenis
Activiteiten
Overnachten
Vervoer
Over ons

Praktische informatie

klik hier voor de printbare versie

Tijdsverschil:
Het tijdsverschil met Nederland is 's winters 5 uur en 's zomers 6 uur (vroeger). Guadeloupe kent geen zomer of wintertijd.

Taal:
De voertaal is frans. Daarnaast wordt ook creools gesproken. De meeste mensen die in het toerisme werkzaam zijn spreken engels maar met een zwaar frans accent. Niet te snel engels spreken is hier het advies.

Klimaat en weer:
Guadeloupe is onder de invloed van een tropisch maritiem klimaat. Met een temperatuur van tussen de 25° en 30° gedurende het hele jaar.
Er zijn 2 seizoenen:
      - carême tussen januari en juni. In deze periode valt er minder neerslag en
        zijn de temperaturen hoger dan tijdens de rest van het jaar. Carême is het droge seizoen.
      - l'hivernage tussen juli en december is een vochtiger seizoen, dan valt er 
        veel meer en dichtere regen, het is ook de periode van de cyclonen en orkanen.

Water: de gemiddelde temperatuur van het water is tussen de 23° en de 30°.
Wind: de dominerende wind komt uit het oosten en noemt Alizé.

Energie:
Het voltage is dezelfde als in Frankrijk: 220V.

Vaccinaties:
De Travel Clinic (Havenziekenhuis Rotterdam) adviseert:
- vaccinatie tegen DTP;
- vaccinatie tegen Hepatitus A.
Kijk voor meer informatie waar u op moet letten op site van Travel Clinic.

Douane:

Paspoort
Aangezien Guadeloupe een frans departement is gelden hier dezelfde regels als bij de douane van Frankrijk. Voor alle EU-ingezetenen kunt u met  een paspoort of een indentiteitsbewijs Guadeloupe binnenkomen. Heeft niet een nationaliteit die binnen de EU valt dan kunnen er andere regels gelden. Hiervoor kunt u terecht bij de ambassade van Frankrijk.

Invoer van aankopen
Het maximale bedrag dat u per persoon mag uitvoeren vanuit Guadeloupe is 365,88 euro.
Daarnaast mag u per persoon uitvoeren:
- maximaal 1,5 liter alcohol;
- 750 grammes koffie;
- 2 flessen rum maar met een maximum van 1,5 liter;
- 37,5 cl parfum

Dieren
Dieren kunnen mee naar Guadeluope. Hiervoor geldt dat zij een gezondheidsverklaring bezitten van maximaal 5 dagen voor vertrek en een entingenboekje. Daarnaast moet het dier geënt zijn tegen hondsdolheid en voorzien van een tatoeage of elektronische chip. Bij vertrek uit Guadeloupe dient u bij de plaatselijke dierenarts opnieuw een gezondheidsverklaring voor uw dier te halen. Luchtvaartmaatschappijen stellen ook eisen aan het vervoer van dieren, hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee u naar Guadeluope vliegt.

Geld
De euro is het wettige betaalmiddel in Guadeloupe.
Op Guadeloupe zijn overal geldautomaten (distributeur de billet) waar u geld kan pinnen. Wij raden u aan gebruik te maken van geldautomaten bij de bank omdat deze automaten beter beveiligd zijn. Daarnaast raden wij u aan 's avonds als vrouw niet alleen te pinnen.

Telefoon en internet
U kunt met uw mobiele telefoon overal bellen in Guadeloupe. De kosten hiervoor kunt opvragen bij uw provider in Nederland.
Het is ook mogelijk om een pre-paid card te kopen bij de Orange-shop op het vliegveld in Guadeloupe. Orange is bijna de enige telefoonaanbieder in Guadeloupe. Let op, Orange Frankrijk werkt niet samen met Orange Nederland.

Internet is overal aanwezig in Guadeloupe. Laat u zich informeren door de VVV (office du Tourisme) in welke plaatsen internetcafé's zijn.

Water en verse producten
Gezonde mensen kunnen het kraanwater gewoon drinken. Het kraanwater moet aan dezelfde eisen voldoen zoals die gelden in Frankrijk. Maar wij raden u aan flessenwater te drinken. Let op, na een orkaan mag u geen kraanwater drinken omdat niet zeker is in hoeverre het drinkwater is verontreiningd door zeewater of het riool.
Verse producten kunnen gewoon gegeten worden mits u er zeker van bent dat ze goed gekoeld zijn. Dit geldt voor o.a. verse vruchtensappen, sla, ijs. Bij twijfel niet doen.

Top